Èxit d'assistència i participació a la xerrada de Besalú

Besalú va acollir el passat 6 de novembre una xerrada a favor de les consultes populars sobre la independència, organitzada pels col·lectius locals: Greda, Associació Cultural Tallaferro, Amics de Besalú i el seu Comtat i Acunç. La sala d'actes de Cal Campaner va quedar petita i mitja dotzena de persones van haver d'escoltar la xerrada d'empeus.

Els convidats van ser Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny, tots dos membres de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt, que van explicar el procés que van seguir a aquest poble per a tirar-ho endavant, així com les traves que va intentar posar l'estat espanyol, ja sigui a través de l'advocat de l'estat ex-membre de La Falange o autoritzant la manifestació feixista a la qual van assistir 62 persones -comptades-, que no van poder fer callar els milers de veus que van decidir anar a votar aquell dia.

Recordem que Besalú és un dels pobles on és pràcticament segur que es faci la consulta el dia 13 de desembre. Durant les properes setmanes es publicarà el llistat definitiu de pobles de la Garrotxa que faran la consulta popular.