L'Ajuntament d'Olot aprova la moció de suport a les consultes populars sobre la independència

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat avui, 19 de novembre de 2009, la moció de suport a les consultes populars sobre la independència. Hi han votat a favor 10 regidors: CiU (7), ApG (1), ERC (1) i PSC (1). Hi ha votat en contra només 1 regidor: PP (1). I s'han abstingut 8 regidors: PSC (7) i PxC (1).

Durant l'exposició, el portaveu de La Garrotxa Decideix ha destacat el caràcter democràtic de la iniciativa: "Creiem que qualsevol consulta enforteix la democràcia, fent que la gent participi i se senti més implicada amb les decisions que es puguin adoptar". La plataforma, a més, considera que "el fet de que s’organitzi una consulta ens acosta a les democràcies més consolidades del nostre entorn".

Els acords que ha pres l'Ajuntament han estat dos: "Felicitar els ciutadans d'Arenys de Munt per la demostració de civisme i democràcia participativa" que van dur a terme el dia de la seva consulta; i "Donar suport a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques o persones del municipi, per a la celebració de la consulta popular sobre la independència".

Cal dir que al Ple no hi van poder assistir dos regidors. Un d'ERC i un del PSC. Tots dos han fet saber a la plataforma que, si hi haguessin pogut assistir, hi haurien votat a favor. En situacions normals, doncs, els resultats haurien estat de 12 Sí, 1 No i 8 Abst.